• 1banner-naslovnica_slide.jpg
  • 2banner-naseogledalo_slide.jpg
  • 3banner_Gospa_slide.jpg
  • 4banner_ljubav.jpg
  • 5banner_blagoslovljen.jpg
  • 6banner-susretuasizu_slide.jpg
  • 7banner_kardinal_slide.jpg
  • 10banner-samost-unut_slide.jpg
  • 11banner_kakojedobro_slide.jpg
  • 12banner_slide_rad.jpg

Kvaternikova ulica 167, 10000 ZAGREB, HRVATSKA  Tel./fax: +385 1 37 36 524 • E-mail: samostan @ klarise-zg.hr

DEVETNICA SV. KLARI

Klara Ikona

~~~Gospa Fatimska~~~

Gospa Fatimskaj

DEVETNICA

Na dobro vam došlo porođenje Isusovo!

 

Bozic- klarise


   U godini smo vjere. Stoga sva otajstva naše vjere, kao i događanja u svome životu i u povijesti nastojimo promatrati dublje – očima vjere. S vjerom iščekujemo i svetkovinu Božića, koja za nas vjernike nije izvanjska proslava, običaj i obiteljski ugođaj nego svetkovina Rođenja Gospodnjega, duboki poklon tom otajstvu.

   Danas, kada svatko želi postati poznat, priznat, važan, zamijećen i slavan, promotrimo u otajstvu Božića Boga koji je postao malen, nepoznat, bespravan, siromašan i progonjen. Promotrimo pastire, skromne ljude koji su u Malešnome otkrili sebi slična. Da, rođenjem u ljudskome tijelu Bog nam je postao sličan, „obličjem čovjeku nalik“ ( Fil 2,7) kako bi nas privukao k sebi i učinio nas sinovima i kćerima Božjim.

   Ne može nam biti nevažno zašto se Sin Božji utjelovio. „Naša je narav, bolesna, tražila da bude ozdravljena; pala, da bude podignuta; umrla, da bude uskrišena. Izgubismo posjedovanje dobra; bilo je potrebno da nam se nadoknadi. Utonulima u tamu, bilo nam je potrebno svjetlo; izgubljeni, očekivasmo spasitelja; utamničeni, pomoćnika; robovi, osloboditelja“ (Katekizam Katoličke Crkve 457). To je vjera naša u otajstvo Božića. Ona pobjeđuje sve ono što nas zarobljava i udaljuje od Boga, brata čovjeka i od nas samih.

   Sa željom da ojačamo u vjeri, da se obnovimo u njoj i da je upoznamo, od srca Vam čestitamo svetkovinu Božića koja baca novo svjetlo na prostor i vrijeme u kojemu živimo. Stoga u tom svjetlu i iz toga svjetla koje nas obasjava iz betlehemske štalice, krenimo ususret i Novoj 2013. godini. Odvažimo se vjerovati i djelovati, poput Marije i Josipa, poput pastira i mudracâ, poput Šimuna i Ane i tolikih malenih koji ljube i vjeruju.

   Zajedno s Vama, rukom pod ruku, upućujemo se prema Betlehemu, da vidimo „što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin“ (Lk 2,5). Potičimo jedni druge, pripovijedajmo jedni drugima Radosnu vijest. Bog je sišao među nas. Isus se rodio za nas.

Sretan Božić i Sretnu Novu 2013. godinu

od srca Vam žele

Vaše uvijek zahvalne sestre klarise

 PODRŽITE NAS

Želite li donirati za izgradnju i obnovu našeg samostana stradalog u potresu, za obnovu crkve i za potrebe samostana, možete to učiniti skeniranjem

QR koda.

QR-kod-donacije

laudatoTV banner

ZAŠTITNICA TELEVIZIJE

zatitnica televizije

~~ KLARINA BAŠTINA~~

Klarina bastina

Pisma Generalnih ministara

~FRANJEVAČKI IZVORI~

Franjevaki izvori

PJESMA FRANJO I KLARA

franjo klara

~~ HVALA REDOVNIKA~~

RBA

bg

logo GP
Klarise Zagreb® ::: Design by Schima Web Studio