• 1banner-naslovnica_slide.jpg
  • 2banner-naseogledalo_slide.jpg
  • 3banner_Gospa_slide.jpg
  • 4banner_ljubav.jpg
  • 5banner_blagoslovljen.jpg
  • 6banner-susretuasizu_slide.jpg
  • 7banner_kardinal_slide.jpg
  • 10banner-samost-unut_slide.jpg
  • 11banner_kakojedobro_slide.jpg
  • 12banner_slide_rad.jpg

Kvaternikova ulica 167, 10000 ZAGREB, HRVATSKA  Tel./fax: +385 1 37 36 524 • E-mail: samostan @ klarise-zg.hr

DEVETNICA SV. KLARI

Klara Ikona

~~~Gospa Fatimska~~~

Gospa Fatimskaj

DEVETNICA

Proslavljena svetkovina sv. Klare, utemeljiteljice Reda siromašnih sestara

nuncij kod ss klarisa


 „Molite, molite za nas!“

Na svetkovinu sv. Klare Asiške, 11. kolovoza, Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico predvodio je svečano euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi sestara Klarisa u Zagrebu (Mikulići). Povod ovoj svečanosti, osim svetkovine njihove Utemeljiteljice, bila je također 50. obljetnica dolaska sestara u grad Zagreb.

Nuncija je na početku euharistijskoga slavlja pozdravio gvardijan samostanske zajednice franjevaca konventualaca na Svetom Duhu, fra Tomislav Glavnik, izrazivši preuzvišenom ocu nadbiskupu dobrodošlicu u ovaj dio župe Sv. Antuna Padovanskoga, u kojemu već 50 godina žive i djeluju sestre klarise. U koncelebraciji je bilo dvanaest svećenika, od kojih i dvojica provincijalnih ministara: fra Ilija Vrdoljak OFM i fra Josip Blažević OFMConv. Nuncij je bio zadivljen živošću župe i sredine u kojoj sestre žive, te velikim brojem nazočnih vjernika. Kako bi približio vjernicima važnost i smisao klauzurno-kontemplativnog života sestara klarisa, nuncij je govorio na temu evanđelja o Marti i Mariji istakavši kako su to dvije važne dimenzije kršćanskoga života. „S jedne strane svi moramo raditi i zauzimati se, a s druge strane potrebno nam je i moliti, slušati Isusa, kontemplirati njegovu riječ i temelje naše vjere“, rekao je nuncij. „U kontekstu tih dviju dimenzija kršćanskog života – kaže nuncij – Bog daje specifične karizme. Neke osobe poziva da mu budu bliže (…) Tako su i sestre klarise ostavile sve, zatvorile se u klauzuru da se posvete molitvi, kontemplaciji i intenzivnom duhovnom životu. Isus je rekao Marti: 'Pusti sve'“, rekao je nuncij neumorno ističući kako Crkva i Papa ozbiljno računaju na važnost svjedočanstva i molitvu klauzurnih redovnica.

Na kraju propovijedi nuncij D'Errico svima je, napose sestrama, stavio na srce molitvu za progonjene kršćane na Bliskom Istoku. Čestitke povodom njihova jubileja zaključio je žarkom molbom: „Molite, molite za nas!“

Nakon euharistijskog slavlja, nuncij se zadržao u razgovoru i druženju sa sestrama u klauzuri. (T. Č.)


Foto album pogledajte OVDJE ili kliknite na uvodnu fotografiju!laudatoTV banner

ZAŠTITNICA TELEVIZIJE

zatitnica televizije

~~ KLARINA BAŠTINA~~

Klarina bastina

Pisma Generalnih ministara

~FRANJEVAČKI IZVORI~

Franjevaki izvori

PJESMA FRANJO I KLARA

franjo klara

~~ HVALA REDOVNIKA~~

RBA

bg

logo GP
Klarise Zagreb® ::: Design by Schima Web Studio